Na de uitspraak

Een uitspraak van de Huurcommissie is meestal bindend. Dat betekent dat huurder en verhuurder zich er beiden aan moeten houden. De uitspraak geldt als nieuwe afspraak tussen beide partijen.
Op deze pagina leest u wat een huurder of verhuurder kan doen als deze het niet eens is met de uitspraak.

Een procedure bij de Huurcommissie kan leiden tot:

  • een schriftelijke voorzittersuitspraak;
  • een commissie-uitspraak na verzet tegen een eerdere voorzittersuitspraak. 
  • een commissie-uitspraak na een zitting.

Als u het niet eens bent met onze uitspraak

Bent u het niet eens met de uitspraak van de Huurcommissie? Lees hieronder wat u kunt doen.

Niet eens met een voorzittersuitspraak

Heeft u een schriftelijke voorzittersuitspraak gekregen? En bent u het er niet mee eens? Dan kunt u 2 dingen doen:

  1. U kunt in verzet gaan bij de Huurcommissie. Dat moet binnen 3 weken ná de datum waarop de uitspraak aan u is verzonden. Deze verzenddatum vindt u in de uitspraak. Log in op MijnHuurcommissie en vul het verzetformulier in. Meld al uw bezwaren tegen de voorzittersuitspraak in het formulier. De Huurcommissie behandelt dan het verzet. Dit is kosteloos.
  2. U kunt een dagvaardingsprocedure starten bij de kantonrechter. Dat moet binnen 8 weken ná de datum waarop de uitspraak aan u is verzonden. Deze verzenddatum vindt u in de uitspraak. De kantonrechter beoordeelt uw zaak dan opnieuw. Houd daarbij rekening met griffiekosten.

Meer informatie over hoe u in verzet gaat tegen een voorzittersuitspraak vindt u op de pagina In verzet tegen een voorzittersuitspraak.

Niet eens met de commissie-uitspraak

Heeft u na een zitting een commissie-uitspraak ontvangen? En bent u het niet eens met de uitspraak? Dan kunt u binnen 8 weken een dagvaardingsprocedure starten bij de kantonrechter. Aan een procedure bij de kantonrechter zijn kosten verbonden.

Niet eens met de commissie-uitspraak na verzet

U heeft verzet ingediend na een voorzittersuitspraak. Bent u het ook niet eens met de uitspraak die de commissie deed op uw verzet? Dan kunt u binnen 8 weken na de uitspraak een dagvaardingsprocedure starten bij de kantonrechter. Aan een procedure bij de kantonrechter zijn kosten verbonden.

Staat er een schrijf- en rekenfout in de uitspraak. Lees hier wat u kunt doen.