In verzet tegen een voorzittersuitspraak
Heeft u een schriftelijke voorzittersuitspraak van de Huurcommissie ontvangen? En bent u het niet eens met deze uitspraak? Dan kunt u de Huurcommissie vragen om de zaak opnieuw te beoordelen. We noemen dat: in verzet gaan.
Hoe gaat u in verzet?
Zorg dat u binnen 3 weken na de datum waarop wij de uitspraak hebben verstuurd in verzet gaat. De datum staat in de uitspraak.
- Als uw zaaknummer begint met 22, 23 of 24: Log in op MijnHuurcommissie en vul het verzetsformulier in.
- Als uw zaaknummer uit 6 cijfers bestaat: Bel ons klantcontactcentrum. Laat ons weten dat u het oneens bent met de voorzittersuitspraak. Wij mailen u een link naar het verzetsformulier.
Leg in het formulier precies uit waar u het niet mee eens bent en waarom. Meld al uw bezwaren.
Heeft u moeite met het invullen van het online formulier? Neem contact met ons op via 088 - 1 600 300 of via het contactformulier.
Hoe toetst de commissie uw verzet?
Heeft u verzet ingediend? De commissie beoordeelt dan of de voorzitter tot een juiste uitspraak is gekomen.
Meer informatie over hoe u in verzet gaat vindt u op de pagina Na de uitspraak.
Wat kunt u verwachten?
Tijdens een zitting beoordeelt een commissie uw verzet. In de meeste gevallen krijgt u een uitnodiging voor deze zitting. Binnen 4 weken na de zitting ontvangen de huurder en verhuurder een uitspraak:
- Uw verzet is gegrond. De commissie geeft u gelijk. Vaak doet de commissie meteen een nieuwe uitspraak.
- Uw verzet is gegrond. De commissie geeft u gelijk, maar doet niet meteen een nieuwe uitspraak. Wij nemen de zaak opnieuw in behandeling. Dat betekent bijvoorbeeld dat we weer een onderzoek in de woonruimte doen of de hoogte van de jaarafrekening servicekosten opnieuw berekenen.
- Uw verzet is ongegrond. De commissie geeft u geen gelijk. Dat betekent dat de uitspraak van de voorzitter nog steeds geldt.
Geen uitspraak van de voorzitter, maar van de commissie?
U kunt alleen in verzet gaan tegen een uitspraak van de voorzitter van de Huurcommissie. Bent u het niet eens met een uitspraak van de commissie? Dan kunt u via een dagvaardingsprocedure aan de kantonrechter vragen de zaak opnieuw te beoordelen.