Een zaak stoppen

Wilt u niet doorgaan met een zaak? Bijvoorbeeld omdat u er toch bent uitgekomen met uw huurder of uw verhuurder? Of om een andere reden? Degene die de zaak is gestart, kan deze ook stopzetten. 

Hoe stopt u een zaak?

U kunt een zaak op elk moment stoppen, dat moet u ons dan natuurlijk wel laten weten. Hoe doet u dat?

  1. Klik in de menubalk op ‘Alle procedures’, dan op het zaaknummer (dit is roze onderstreept). Klik nu op de knop ‘Meer acties’. Kies voor ’Voeg meer informatie toe’. 
  2. Ga in het nieuwe scherm naar ‘Onderwerp*’ en klik op de lege balk. Kies nu ‘Ik wil de procedures intrekken’.
  3. Vul de gevraagde informatie in. Klik dan onderin op de roze knop ‘Verzend’. Uw intrekking is nu verzonden naar de Huurcommissie.
     
  • Als uw zaaknummer uit 6 cijfers bestaat: Neem contact met ons op via 088 - 1 600 300 of via het contactformulier.Vraag naar het formulier ‘Intrekking van een procedure’. Wij sturen u dit dan per e-mail.

Heeft u moeite met het invullen van het online formulier? Neem contact met ons op via 088 - 1 600 300 of via het contactformulier.

Zaak stoppen na het onderzoeksrapport 

Kunt u met de informatie uit het onderzoeksrapport uw verschil van mening samen oplossen? Dan kunt u de zaak stopzetten en hoeft u niet op de uitspraak te wachten.
Heeft u een onderzoeksrapport ontvangen? En kunt u een deel van de legeskosten terugkrijgen? Stop de zaak dan binnen 3 weken nadat u het onderzoeksrapport heeft ontvangen.

Heeft u een uitspraak gekregen? Dan is de zaak afgelopen, en hoeft u deze niet meer zelf stop te zetten. 

Belangrijk om te weten 

Heeft u een zaak gestopt? Dan is dat definitief. U kunt niet alsnog met dit verschil van mening bij ons terecht.